Az arc mellett a kéz a másik testrészünk, amely leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak. A kézfejünket nagyon vékony bőr borítja, mely alatt a zsír-, az izom-szövet elenyésző mennyiségű. Ez miatt a kéz bőre könnyen kiszáradhat, kipirosodhat, berepedezhet, mely fertőzések forrása lehet és bőrirritáció, bőrgyulladás, ekcéma alakulhat ki.

Különösen a téli hideg napokon fontos a kéz védelme. Az állandó hideg szél, a száraz levegő, a gyakori kézmosás, különböző tevékenységek mint pl: takarítás, kertészkedés,szabadban végzett sportolás, stb. még inkább igénybe veszik a kezeinket. A száraz, repedezett bőr hamarabb öregszik, a kézkrém segít pótolni az elvesztett zsíranyagot és segíti a vízmegtartást, de sok esetben kevésnek bizonyul.

 


A kéz bőrének egyik leghatékonyabb ápolási módja a paraffinos kézápolás.A paraffin rendkívül jó hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, segíti a szövetek oxigén ellátását, valamint erősíti a kötőszövetet és ez által lehetővé teszi az ápoló krémek tökéletes felszívódását.

A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos és rugalmas lesz.
A jól ápolt kéz elengedhetetlen a sikeres megjelenéshez nők és férfiak számára egyaránt. Mindenkinek ajánlott!